Tegenwoordig wordt het sporten steeds populairder. Sportscholen komen als paddenstoelen uit de grond vanwege het grote aanbod van digitale begeleiding. Fitness heeft op social media een groot podium gekregen en mensen zijn in de ban van het schoonheidsideaal. Welke sport je ook beoefent of gaat beoefenen, je wilt dit zo fit mogelijk doen en een sportmasseur kan daarbij helpen. Een sportmassage is een hulpmiddel om spieren te stimuleren voor een prestatie (preparatief) en sneller te laten herstellen na een inspanning (curatief) en als hulp ter voorbereiding op een volgende prestatie, zoals het lopen van een marathon (preventief).

Wanneer een sportmassage?
Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren worden afgevoerd en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn en/of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Een bezoek aan de sportmasseur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

KLIK HIER VOOR DE TARIEVEN